25 iulie 2024

O nouă premieră la Teatrul Național Timișoara: Adevărul de Florian Zeller

adevarul teatru

adevarul teatru

Duminică, 26 noiembrie, de la ora 19, la Sala 2, Teatrul Național din Timișoara prezintă noua sa premieră, cu spectacolul Adevărul de Florian Zeller.

Folosind instrumentele comediei, ale replicii scânteietoare și ale falselor clișee, Adevărul este o poveste despre minciună. Personajul principal, un mincinos într-o lume de mincinoși, este obsedat de adevăr. Aventurile acestui mincinos pe care toți cei din jur îl înșală fac din Adevărul un palpitant joc de oglinzi unde minciuna însăși este jucăria favorită.

Dramaturgul francez Florian Zeller a devenit celebru cu trilogia Mama, Tatăl și Fiul. Cele trei piese sunt montate pe numeroase scene. Obține recunoașterea internațională cu Tatăl, care, în formula sa cinematografică, avându-l pe Anthony Hopkins în rolul principal, câștigă premiul Oscar pentru cel mai bun scenariu, premiul César pentru cel mai bun film străin, premiul Bafta și premiul Goya.

Adevărul este cea de-a șasea piesă scrisă de Florian Zeller. Succesul imens de care s-a bucurat spectacolul montat la Théâtre de Montparnasse a determinat televiziunea franceză să îl preia pe canalul național, fiind ulterior montat pe numeroase scene ale lumii.

Distribuția spectacolului îi reunește pe actorii Matei Chioariu, Alina Ilea, Cristina König și Romeo Ioan, nume importante ale trupei Naționalului timișorean. Costumele și decorul îi aparțin scenografului Tudor Prodan. Traducerea și regia artistică a spectacolului sunt semnate de Radu Iacoban.

Biletele pot fi achiziționate on-line, pe www.tntm.ro, sau fizic, de la Agenția „Mărășești”, str. Mărășești nr. 2, orar marți-duminică, orele 11-19, tel. 0256 201 117.

About Author